dijous, 28 de novembre del 2013

NOU COMUNICAT FUNDACIÓ


Reproduïm el comunicat que ens ha fet arribar la Fundació Terra Alta Segle XXI en respecte a les actuacions que està portant a terme en referència al tancament cautelar del servei de rehabilitació i logopèdia.

LA FUNDACIO TERRA ALTA SEGLE XXI, COMUNICA:

-        Que La Fundació Privada Terra Alta Segle XXI, en data 5 de novembre va formular recurs de reposició contra la decisió de l'Alcalde de Batea d'ordenar el cessament  provisional i immediat de l'activitat de rehabilitació i logopèdia al nostre centre, al que va acompanyar les actes d'inspecció i comprovació de les seves activitats per part dels Departaments de Benestar i Família i de Salut, a les que s'acredita que les activitats estan degudament autoritzades per l'Administració competent i que no existeix cap risc per a les persones en el seu exercici.
-        Al mateix recurs i també amb posterioritat, la Fundació ha presentat diversos informes tècnics que justifiquen tant que les llicències de les que disposa emparen l'activitat clausurada, com la inexistència de risc per a les persones.
-        Malgrat tot, l'Alcalde de Batea ni ha resolt el recurs ni ha justificat de cap manera la demora en dictar la corresponent resolució, donada la especialitat del seu objecte i que la situació actual està afectant als pacients de rehabilitació ambulatòria i logopèdia de Batea i la comarca de la Terra Alta derivats al nostre centre.
-        Que per aquest motiu i com ja es va avançar en un comunicat anterior, la Fundació ha desistit del recurs potestatiu de reposició formulat al propi Ajuntament, i ha acudit al Jutjat Contenciós Administratiu de Tarragona sol.liciant com a mesura cautelar l'aixecament de la ordre de suspensió provisional i immediata de l'activitat acordada per l'Alcalde de Batea.
-        Que al mateix temps i segons el que ens informa el nostre advocat, entenem que l'actuació de l'Alcalde i del Tècnic que ha signat l'informe al que s'afirma la carència de la llicència i l'existència de perill per a les persones, és constitutiva presumptament dels delictes de prevaricació, falsificació documental i nomenament il.legal.
-        Que donada la gravetat dels fets, la Fundació no té només el dret, si no també l'obligació i el deure, d'interposar les accions judicials que corresponguin davant de la comissió presumpta d'aquests delictes.
-        Per això, la Fundació Privada Terra Alta Segle XXI, interposarà en els propers dies una querella criminal contra l'Alcalde Joaquim Paladella, i contra el treballador Iñaki Copiví, pels presumptes delictes de prevaricació, falsificació documental, i nomenament il.legal dels tècnics de l'Ajuntament Enric Roig i Iñaki Copoví, reservant-se també les accions penals que li corresponguin per les calumnies de l'Alcalde respecte d'aquesta Fundació.

 Batea, 28 de novembre de 2013


Davant d'aquest comunicat no podem dir res més que mostrar el nostre malestar i disconformitat pel desenvolupament de tot plegat.

També manifestar que el grup de CIU demanarà pròximament un Ple Extraordinari per demanar explicacions a l'equip de govern sobre les actuacions de l'Ajuntament respecte a aquest tema i que han tingut com a conseqüència l'afectació d'un servei públic prestat a tota la comarca, amb els conseqüents perjudicis per als usuaris del servei, així com una, mai desitjable, judicialització, que no sabem com pot acabar.

dimecres, 27 de novembre del 2013

ESTÀ PERDENT EL NOSTRE ALCALDE ELS PAPERS?

Fa temps que un cert sector de gent a Batea opina que el nostre alcalde actua d'una manera, si més no, qüestionable, contra tota aquella persona o entitat que opina d'una manera diferent i té la gosadia de manifestar-ho.

Exemples d'això em podíem trobar uns quants: llicències que tarden en arribar, subvencions que no es donen, crides a l'ordre,... i la més recent, el tancament cautelar (en tan sols un dia) de la rehabilitació a la  Fundació. No entraré ara aquí a explicar tot això en detall, encara que ho podria fer.

Llavors no és molt d'extranyar que hi hagi gent que deixi la opinió a través del nostre blog a través de la formula "anònim", en la qual no deixa constància de la seva identitat, per tal de que no se'l pugui identificar com a "contrari".

I perquè dic tot això? Doncs perquè avui m'han fet directament responsable d'haver escrit, segons el nostre alcalde, "insults" que a través d'opinions d'anònims s'escriuen en aquest blog.

Admetent la responsabilitat que com a moderador d'aquest blog tinc per a "moderar" en cap cas puc admetre el que no he fet, que és escriure els comentaris anònims. També em plantejo si les opinions que hi ha en aquest blog són insults o opinions de gent molt indignada, pel que no em sento directament responsable dels textos escrits als comentaris.

Això  m'ha suposat que avui em FES FORA del despatx de l'Alcalde DE MALES MANERES, perquè, pel que sembla, els ànims estan molt encesos.

I és que el nostre alcalde pot dir el que vulgui i a qui vulgui: mentiders, mafiosos, corruptes,... perquè com ell em va dir en Ple Municipal "jo no conto cap mentida... només dic el que he sentit dir". En canvi som els demés els que insultem i enganyem sempre.

La meva opinió, a nivell individual, és que el nostre alcalde té virtuts (ja se n'encarrega ell de fer-les veure) però el perden les formes amb les que tracta als que no pensem com ell, i el pitjor, com més va, més s'accentua,...

Xavier Suñé Llop
Regidor de CIU a l'Ajuntament de Batea



divendres, 15 de novembre del 2013

SEGUIM AMB PERPLEXITAT LA CADENA DE FETS ENTRE AJUNTAMENT-FUNDACIÓ-GOVERN GENERALITAT


Aquesta és l'última actuació de l'Ajuntament, una nota que suposem que enviaran a la premsa, i que, amb sinceritat, no entenem. Llegiu la nota que hi ha en foto i a veure que us sembla.
En resum es tracta d'una sèrie d'acusacions directes envers el Delegat del Govern, Xavier Pallarés, on se'l tracta de mentider, de trolero, que ha de dimitir, de que hi ha CORRUPCIÓ?? Tot això, (hem de suposar) és per unes declaracions seves on deia que la Fundació si tenia els permisos corresponents.
Tot el relat fet amb l'estructura d'un conte amb títol d'any, 1989, que tampoc sabem molt bé que vol dir.
Per als que no ho sàpiguen, la fundació es va crear l'any 2003 (us posem foto de la placa d'inaguració), pel que no entenem de que va l'article, que pretén demostrar, i que té a veure amb la corrupció.
Li correspon a l'afectat i no a nosaltres defensar-se d'aquestes acusacions, però una vegada més el nostre Ajuntament torna a l'atac sense presentar-nos cap prova de res, com sempre només amb l'argument de que ells són els únics que diuen la veritat i els únics que defensen el poble.
Des d'aquest grup municipal DEMANEM a l'Ajuntament que si té cap prova de que existeix la més mínima corrupció la presenti on la de presentar, que és a fiscalia anticorrupció. En cas contrari LI PREGUEM que pari d'actuar com un nen enfadat que arremet contra tot i tothom que no sigui del seu agradat ni combregui amb les seves idees.
I per cert, no s'ha d'oblidar que fa 3 setmanes que es va tancar la fundació, deixant sense rehabilitació i logopèdia a persones que ja estan fartes d'esperar que es solucioni el tema. El decret de tancament el van fer amb un dia, però la resposta al recurs presentat per la fundació encara està pendent. És clar, no és urgent... El pacient que ha de fer rehabilitació o els nens que han d'anar al logopeda no són urgents. Ara l'urgent és tombar al Delegat del Govern.

dimecres, 13 de novembre del 2013

L'AJUNTAMENT S'ESTÀ QUEDANT SENSE ARGUMENTS!

Departament de Salut, CATSALUT, inspeccions de la Direcció General d'Ordenació i Regulació Sanitàries, inspeccions del Departament de Benestar i Família,...
Segons tots aquests:
1) La Fundació si té llicència per fer la rehabilitació.
2) La competència per valorar l’existència de riscos a les persones és competència de les autoritat sanitàries.
3) No hi cap risc de seguretat o salut en les instal·lacions de la Fundació.
4) Els plecs administratius i el procediment contractual han estat correctes i han acomplert amb el que disposa la normativa aplicable vigent.
5) Sobre el compliment del contracte, l’Ajuntament no és part interessada i és el CatSalut, l’ens competent per interpretar i vetllar per l’execució correcta dels serveis.
6) La responsabilitat de que no es presti el servei actualment és de l'Ajuntament de Batea.
NOTA CATSALUT
NOTA DEPARTAMENT SALUT
Clarament el nostre Ajuntament s'ha EXTRALIMITAT en les seves funcions;
A tall d'exemple, suposem que ens fiquessin una central nuclear a Batea, doncs en aquest cas també l'Ajuntament i els seus tècnics serien els que inspeccionarien la central pel dir si hi ha risc nuclear no?? Si l'urani està prou enriquit, si el personal dins la nuclear té algun risc, si el servei elèctric té la qualitat correcta i fins i tot si el contracte firmat entre nuclear i Estat és correcte.
Sembla broma no? Doncs és el que està passant amb la Fundació.

I que és el que passa?? Per què no reobre la Fundació? Per què no admet l'Ajuntament que s'ha EQUIVOCAT i s'ha EXTRALIMITAT en les seves funcions?
Doncs no ho sabem... només ens queda suposar que tot això ja s'ha convertit en un tema personal per a alguns membres de l'equip de govern, un tema personal contra la Fundació i un cavall de batalla polític, i que recular o reconèixer que tenen la raó seria un derrota per a ells, i que l'interès per la salut de les persones ja ha passat a segon terme.

I mentres tenim a tot el personal de l'Ajuntament treballant a les ordres del nostre batlle per justificar l'injustificable, redactant informes i resolucions, fent paperetes per votacions que ja ningú farà servir, mirant-se i remirant-se tota la normativa possible per intentar trobar algun petit detall on agafar-se, en definitiva PERDENT UN TEMPS I UNS RECURSOS només per satisfer la seva idea política!! (I això que encara no ha començat la via judicial...)

Pues des d'aquí jo em nego a que això sigui així, a que s'arribi a judicialitzar el tema, a que paguem amb diners de tots per culpa de l'ideari polític d'alguns, a que s'utilitzi els mitjans de l'Ajuntament per fer la voluntat d'uns pocs, a que s'acusi sense proves, a que s'ataqui i es faci quedar malament a gent del poble, a que fessim el ridícul amb la no consulta ciutadana, a que ens divideixin per política, a que siguin els pacients els qui ho sofreixin,...

Els Bateans no sóm així, i per tot això EXIGIM UNA SOL·LUCIÓ JA!!