dijous, 31 d’octubre del 2013

TANCAMENT JUSTIFICAT?



Després de totes les acusacions que s’han fet des de l’equip de govern municipal, avui hem pogut consultar la documentació a l’expedient de l’Ajuntament, per tal de poder contrastar si hi ha motius per a les mesures tan dràstiques preses per l’Alcaldia al decretar la CLAUSURA IMMEDIATA de la Fundació Terra Alta Segle XXI.

Examinada la documentació només puc dir que: NO

Fets:
-         El dia 24 d’octubre l’Alcaldia decideix revisar l’activitat de la Fundació per disposar d’indicis que hi ha irregularitats.
-         El dia 24 el tècnic municipal i de vigilància de l’Ajuntament són enviats a revisar l’activitat de la Fundació.
-         El dia 24 el tècnic municipal redacta un informe on, resumint, s’indica que la Fundació disposa de llicència per activitats de centre de dia i per activitats sociosanitaries, però NO per a l’activitat de rehabilitació.
-         Aquesta manca de llicència és la que “pot suposar una situació de perill per a les persones ja que podria dificultar els protocols de seguretat i plans d’evacuació en cas d’incendi”, també “pot influir de manera negativa en altres aspectes com ara la salubritat o la qualitat de l’assistència prestada en haver d’atendre més usuaris dels inicialment permesos
-         Basant-se en aquestes consideracions el dia 28 l’Alcaldia decreta la suspensió provisional i immediata de l’exercici de l’activitat de rehabilitació i logopèdia, en la modalitat ambulatòria i es comunica a la Fundació.
-         El dia 29 empleats de l’Ajuntament i mossos d’esquadra acudeixen a la Fundació per tal de fer efectiu el tancament.

Reflexions.

-         Tota l’argumentació, irregularitats i il·legalitats que fins ara ha exposat l’equip de govern es tracta d’una llicència municipal incorrecta o inexistent. Això és evidentment la posició de l’equip municipal ja que la Fundació ha presentat al·legacions dient tot el contrari.
-         El fet que els tècnics dictaminin que hi ha greu risc per a les persones i que pugui afectar la salubritat i la qualitat del servei és, al nostre entendre, totalment irreal i tendencions. L’objectiu d’aquest raonament és cobrir-se “legalment” per poder justificar el tancament immediat de la Fundació.
-         L’actitud dels tècnics municipals ens sembla supeditada totalment a la voluntat política de l’equip de govern, i ens reservem el dret de poder demanar explicacions si aquesta actuació es demostra incorrecta o si la Fundació demostra que la llicència és correcta.
-         L’actuació normal de l’Administració en aquests casos hauria d’haver estat: comunicar la possible irregularitat, donar un termini per a al·legacions dels interessats, i resoltes aquestes procedir a les mesures que es creguessin oportunes, però mai al tancament immediat de la Fundació sense la possibilitat de defensa.
-         La manca o error en una llicència administrativa (cas que existís) en cap cas pot portar a una decisió com aquesta.
-         El nostre grup no disposa de la suficient informació per saber si la llicència municipal és o no és correcta; això entenem que ho haurà d’aclarar l’autoritat competent.
-         Totes les actuacions de l’equip de govern només són entenibles dins de la guerra oberta en que Ajuntament i Fundació estan immersos, i que tenen com a conseqüència directa que gent del nostre poble i de la nostra comarca s’hagin quedat (de moment temporalment) sense el servei de rehabilitació i de logopèdia.

És per tot això que considerem del tot desproporcionada la suspensió immediata i temporal del servei de rehabilitació de la Fundació per causar molt més perjudicis que no els danys que “suposadament” pretén evitar.
A més, voler vestir aquesta decisió com a una defensa de la legalitat ens sembla del tot demagògic i serà només més endavant quan puguessim comprovar qui és el que diu la veritat.
També considerem totes aquestes accions greument perjudials per Batea i pels bateans i esperem no haver de lamentar que es puguin haver pres decisions per part de l’Ajuntament que ja no tinguin marxa enrera.  

15 comentaris:

  1. Aprofito l'oportunitat d'escriure al vostre Blog per fer aquest comentari que se'm va acudir ahir, en veure per televisió la repetició del Ple Municipal de l'Ajuntament de Batea i després del fets ocorreguts la setmana passada, la meva indignació va créixer encara més en veure el deplorable espectacle que va protagonitzar l'alcalde al ple i em vaig horroritzar nomes de pensar que això ho podem veure a totes les Terres de l'Ebre.
    No solsament fa ell el ridícul a nivell Comarcal, tots els que ens movem per aquestes contrades del sud de Catalunya, hem d'abaixar el cap i la mirada cada vegada que algun conegut ens veu i el primer que ens etziba a la cara, "que passa a Batea ???", com potser que l'ajuntament faci tancar una empresa del mateix poble ??? Us heu begut l'enteniment ??? ...... i en aquell moment hem d'explicar una vegada i una altra sense entrar en massa detalls que a Batea, no tothom es així, que es tracta d'una cacera quirúrgica, que EL BATLLE ÚNICAMENT, ni l'Ajuntament, ni tan sols l'equip de govern que no sabem ni de que va l'assumpte, va encetar ja fa uns quans anys i que vol acabar tan aviat com pugui.
    Ja se que hi haurà reflexions que hauran fet altres persones, comentaris que seran pareguts al que hem sentit aquests dies pel carrer, però tot succeeix arrel de que a l'amic Paladella se li comunica que la Generalitat a concedit el servei de rehabilitació de la nostra Comarca a la Fundació Privada Segle XXI, casualment l'única Entitat que es va presentar al concurs PÚBLIC, i com que això ho compren hasta ell, enverina el procés tot dient que s'ha fet de forma irregular i que s'ha pressionat a l'empresa SAGESSA per a que no es presentes al concurs.
    Es possible, no ho sabrem mai, com la major part d'acusacions i mitges veritats sense proves que llança sense parar, segurament es deu pensar que tothom fa servir les mateixes pressions que ell va utilitzar amb els seus companys del tripartit, per que li aprovessin obrir una guarderia sense pati i sense sortida d'emergència (amb l'única intenció de tancar l'altra guarderia existent), doblar el servei de rehabilitació quan ja el teníem cobert al nostre poble, o posar una oficina del DARP per no ser menys que Gandesa.
    Després arriba la bogeria de la consulta municipal i la seva comparació amb el dret a decidir, banalitzant un procés que una part molt important dels catalans hem engegat, amb molta gent que s'hi esta deixant la pell, procés al que tu Joaquin mai has donat suport públicament, ni tampoc l'ajuntament ....... per tant, si no hi estàs a favor, ni tampoc en contra, no sigui que puguis perdre vots a les properes municipals, com t'atreveixes a fer qualsevol comparació del clam d'un poble que vol fer un referèndum d'autodeterminació amb una consulta d'àmbit municipal que manipules a tothom perquè votin el que a tu t'interessa ??? Menys mal que no varem acabar de fer el ridícul del tot i es va desconvocar la consulta.
    continua ......

    ResponElimina
  2. No seré jo qui defensi la Fundació, suposo que si tenen dos dits de seny, ja ho faran ells davant l'atropellament que has intentat, i els que sempre et riuen les gracies van començar aplaudint i poc a poc veient el despropòsit de la teua creuada, ja no fan soroll, no son tant tabolls com ens pensàvem ......
    Se suposa que des de l'Ajuntament s'havia de fomentar la creació i el desenvolupament de les empreses del nostre poble, ajudar-les i mimar-les per aconseguir els tan preuats llocs de treball, així ho vaig creure quan vareu engegar el tema de la Biomasa, il·lús de mi, igual que ara has intentar enfonsar sense sentit un negoci local, per motius nomes politics, igual ho pots fer amb qualsevol altre empresa del poble, si et ve de gust ..... perquè si les investigues, totes deuen tenir algun tipus d'il·legalitat (sortida d'emergència, accés per a minusvàlids, l'activitat no concorda amb l'IAE, ens ha caducat la ITV o el DNI, l'adreça no es correcta), ara, també hauries d'incloure a l' inspecció tots els edificis municipals !!!!
    Quin ha de ser el verí que portes dins, per enviar el mossos d'esquadra a clausura un servei social i sense aportar proves fefaents, declarant que es tracta d'una activitat il·legal ???
    Et penses que la gent és imbecil Joaquin ??? Suposo que poc a poc, tothom anirà coneixent el teu tarannà .......

    ResponElimina
  3. VAL MES TARD QUE MAI:

    Soc veí de batea, simpatitzan de tota la vida de convergència,però politica a banda estem a un poble petit que ens coneixem tots, davant dels colors pilitics que té cadascú, som persones amb sentiments, no animalets que ens poden fer creure tot el que ens diuen, per tant demanaría a totes les forçes polìtiques:

    - CONVERGENCIA, CENT PER CENT, ESQUERRA REPUBLICANA I SOBRETOT PP I ALTRES, no caure amb els errors del passat i fer fora a l'alcalde convocant unes eleccions, perque independentment com acabi tot això a posat al poble de batea a l'alçada del betum, i crec que la majoría dels habitants del poble no ens mereixem aquest descrèdit.

    ResponElimina
  4. Després del tancament de la Servei de rehabilitaicó que prestava la Fundació Segle XXI ordenat per Sr. Paladella en base a què la llicència municipal d'activitat no deia la paraula rehabilitació, si que deia serveis sociosanitaris, el ciutadans de Batea ens quedarem sense aquest servei al nostre poble . Tothom pot entendre que els serveis sociosanitaris inclou la rehabilitació. El dia 15 de novembre SAGESA deixa de prestar el servei de rehabilitació perquè no es va presentar al concurs públic.

    La solución és ben fácil, només cal que els Sr. Paladella afegeixi la paraula rehabilitació a la llicència d'activitat i permeti la reapertura de la Fundació Segle XXi perquè ens presti els serveis de rehabilitació gratuïts com sempre a fet. L'Alcadia és prou sensata i racional per fer això, o bé les seves actuacions tenen altres objectius que no siguin fer cumplir amb la presunta "legalitat" que defensa?

    Anem a fer una consulta a tots els lectors d'aquesta web com la que pretenia fer L'Alcaldia. Tothom podrá votar de manera anónima a la pregunta que proposem.

    Hauria de dimitir un Alcalde que tanca un servei de Rehabilitació al poble i envía a les persones discapacitades a fer el seu tractament a un altre municipi?
    SI
    NO
    en blanc

    ResponElimina
  5. I jo me pregunto, a banda de xarrar pels carrers i a casa, si els deixen, què pensen els membres de govern de l'equip de l'Alcalde, tots estos que no poden parlar mai, clar per això han de parlar tant fora perquè dins estan vetats, la seguretat rotunda de l'Alcalde en TOT els deixa bocabadats i a més al.lucinats, no dubten en defensar a capa i espasa els arguments que ell proclama... a veure si deperteeeeeeeennn, que sí homes, que segur que podeu aportar coses bones i tot, i punts de vista diferents, i a lo millor li podeu explicar lo que no veieu com ell i discutir.ho i tot... no me crec de cap manera que no tingueu criteri propi, i no me crec que compartiu tot el que Paladella proclama com a veritat absoluta,... o si? perquè jo me preguntooooo només escolteu a l'Alcalde o també mireu els expedients municipals i us interesseu pels fets??? criteriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, criteriiiiiiiiiiiii i a treballaaaaaaar, més treballar pel poble i menos xarrameca barata JA! ahhhhh ja ho entenc això ho fan per donar sensació d'equip i d'unitat i d'ideologia comuna no??? en el fons ho parleu tot, ho discutiu tot i treballeu conjuntament..... quin espectacle senyors regidors!!!!

    ResponElimina

PREGUEM RESPECTE EN ELS COMENTARIS