dimecres, 25 de maig del 2011

VALORACIONS I ACLARACIONS

Primer que tot volem felicitar des d’aquí al grup de la UPTA-PM per l’alcaldia i al 100% Batea pels seus 3 regidors.

Al nostre grup creiem no poder estar contents pels resultats, encara que per poc (7 vots) no hem aconseguit el segon regidor. No hem complit les expectatives. Tot i això hem obtingut 210 vots i per tant ens devem a ells, per la qual cosa continuarem amb la nostra tasca a l’Ajuntament.

Passades les eleccions els blocs estan molt actius, i a vegades, com opinar anònimament és molt fàcil es pot caure en la temptació d’escriure més amb el cor que amb el cap, i també d’altres vegades de dir només mitges veritats.

Està clar que el nostre projecte no ha sabut engrescar a la gent, només cal mirar els resultats, i d’això en farem la reflexió corresponent.

Però a partir d’aquí volem puntualitzar certes coses:

Durant 4 anys i amb 3 regidors hem fet la feina que creiem ens corresponia a l’Ajuntament, que ha estat la d’oposició. Per què les condicions que se’ns va oferir per entrar a l’equip de govern eren inacceptables per a nosaltres. Implicaven directament la pèrdua de tota capacitat per votar en contra a plens, o de poder donar altres opinions, o discrepar fora de l’àmbit intern. Aquesta és la raó perquè estàvem a l’oposició, i hi seguirem estant si ens ofereixen les mateixes condicions.

Durant aquests 4 anys vam fer tasca d’oposició però en cap cas d’una manera destructiva. Si algú llegeix les actes podrà veure com a coses tan variades com l’Institut-Escola, la residència, obres de carrers, convenis diversos, millores de gestió i moltes més coses sempre vam votar SI.

Tanmateix reconèixer que ha calat la impressió donada de nosaltres que només dèiem a tot que No, una abstenció ha estat considerada com un No, una discrepància,una pregunta ha esta considerada com un No. Això l’equip de govern ho ha fet molt bé; un punt per l’UPTA per això.

També hem dit que no a coses o ens hem abstingut. però sempre per motius que creiem, al menys al nostre entendre, raonats, per exemple, a la guarderia perquè creiem no es feia al lloc correcte, i a més no tenia pati; o a la biomassa perquè no es van considerar les nostres propostes de millora. Tot això consistia i consisteix i passa per oferir un pla de viabilitat econòmica, etc...

Amb tot nosaltres volem que el poble avanci. Ens hem abstingut tot tenint en compte les problemes i defectes d’aquests projectes i només es pretenia (es pretén) que ens adherim incondicionalment, sense tenir en compte res de que puguem opinar ja que quan ens ensenyen les coses ja estava tot fet.

Durant 4 anys també hem fet propostes. Menys de les que ens hagués agradat però és difícil quan la resposta sempre és No.

Vam proposar la reutilització de llibres, la disminució de la taxa de piscines, de la taxa d’escombreries, el fer la guarderia en un altre lloc, la qüestió del pati de l’escola,...
També és evident que les grans propostes i decisions s’han de prendre per l’equip de govern i no pas nosaltres.

Hem pogut cometre errors, tampoc ho neguem, però durant 4 anys hem estat en un lloc rebent per part de l'equip de govern pel que fèiem a l’Ajuntament, pel Consell Comarcal, pel que van fer o deixar de fer Ajuntaments anteriors fa 20 anys, en definitiva per representar a CIU, perquè sembla que alguns estan obsessionats en que aquest partit és la causa de tots els mals i és l’enemic a eliminar.

A aquests últims els diem que 210 persones han confiat amb nosaltres i que durant els pròxims 4 anys seguirem donant la nostra opinió a l’Ajuntament, treballant per Batea (sí, des de l’oposició segurament,....) i que en properes eleccions hi pugui haver més gent que se senti representada per nosaltres.

Ah! i d'acabats res!! a part de 210 persones a Batea han estat més de 750.000 a tota Catalunya.


Xavier Suñé
Josep Maria Vaquer
Josep Ramon Suñé

5 comentaris:

  1. Una reflexió molt correcta i molt serena, ara veig que a Batea heu, hem quedat molt i molt fotuts, qualsevol diria.
    Amb tot any 1999-2003 ja ens trobavem amb la mateixa situació:
    Vots 263, 18% del vots i un (1) regidor.
    Però ara 210 vots, encara 53 menys i amb relació a l'any 2007-2011 i tres (3) regidors perdem dos regidors i 163 vots. Són molts vots dels 373 que hi havia.

    Bé, sort i endavant.
    Crec que us tocarà patir molt i moltes i masses desercions.
    Preguntes:
    I els històrics? i els actuals caps Josep Ramon Suñé Gasull desaparescut i per treball fora?, i en Josep Maria Vaquer i els d'Unió Democràtica de Catalunya?

    ResponElimina
  2. Jo soc un 210 vots i us felicito com heu actuat en aquest 4 anys , feu el que feu per mi treballeu pel poble que no esta hipotecat.
    visca c.i.u

    ResponElimina
  3. Crec que els que hem votat a CIU som els seguidors fidels, que creiem en les seves persones, amb els seus ideals i en el compromis que tenen per conseguir un poble viu amb futur e integrat a una comarca que necessita l'unió de tots els pobles.
    Xavier, sabem que ets valent i faràs les coses bé sense decebre a ningú.
    El temps acaba posant les coses en el seu lloc.
    Ànims i endavant

    ResponElimina
  4. Digue-me la pròxima continuació i etc... i etc... quan serà, hi haurà dissabte 11 de juny la constitució de lo nou ajuntament?

    Ens parlem.

    ResponElimina
  5. Com està lo nou Ajuntament, ja han repartit càrrecs.

    Fins ara.

    ResponElimina

PREGUEM RESPECTE EN ELS COMENTARIS